תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

חינוך פיננסי: קונים חכה לילד ולא מאכילים אותו בדגים

16/12/2015

נושא הפנסיה בגיל הפרישה זוכה לאחרונה, לשמחתי, להרבה כותרות נרחבות בתקשורת הכתובה והמשודרת. ברור ומוסכם על כולם, שעם הגיענו לגיל הפרישה כולנו נצטרך להעריך מחדש את יכולותינו בקשר לרמת החיים או אפילו לשנמך את רמת החיים אליה הורגלנו  

מחשב מסלול מחדש

השאלה היחידה שעדיין לא פתורה לחלוטין היא כמה דרמטית תהיה הירידה ברמת החיים אליה הורגלנו במשך חיי העבודה שלנו. ישנם כמה פתרונות אפשריים שיכולים לפתור חלק מהבעיה:
1. לא למשוך כספי פיצויים בעת סיום עבודה.
2. לא למשוך את כספי קרן ההשתלמות.
3. להגדיל את הפרשות העובד לתוכנית הפנסיונית.

קיימים בשוק פתרונות אפשריים נוספים. אך עוד לפני שנגיע לגיל הפנסיה, היום, בחיי האישיים אני מבין שיש לנו בדרך משוכה גבוהה נוספת לעבור בהצלחה. לאחרונה חציתי את גיל 50. אשתי שתחיה מועסקת (28 שנים ברציפות) ברשות שדות התעופה. התברכנו בשלושה ילדים, הגדול בן 24 סטודנט שנה שנייה, אחותו בת 21 לקראת הטיול הגדול (כשברקע לומדת לפסיכומטרי) והקטן בן 18 לקראת גיוס.

הורה שרוצה להעניק לילדיו את האפשרות וההזדמנות לרכוש השכלה אקדמית (הקשר הגורדי בין רמת ההשכלה לרמת החיים נהיר וברור לכולנו ואין צורך להרחיב על כך), התמחות כלשהי, או מקצוע ספציפי לחיים, חייב במציאות הקיימת היום במדינת ישראל לעזור ולתמוך בהם כלכלית.

יוצאים לדוג?

אני לא גורס ולא דוגל בפינוק יתר, אנחנו חייבים לדרוש מילדנו "להירתם למשימה" ולעבוד תוך כדי הלימודים, בחופשים וגם תוך כדי הלימודים אם זה מתאפשר. אך מכאן ועד שהם יצלחו את המשימה ואת תקופת הלימודים מבחינת העול הכלכלי, בגפם, הדרך ארוכה עד כדי בלתי אפשרית.

שכר לימוד במכללה יכול להגיע עד לכדי 35,000 ₪ לשנה ויותר וגם שכר הלימוד באוניברסיטאות אינו מהנמוכים. שכר הלימוד הוא עוד הוצאה בנוסף לנסיעות, אוכל, מגורים, צרכי לימוד ושאר הצרכים הבסיסיים להם נזקקים ילדינו בזמן לימודיהם. כפי שכבר נאמר, אנחנו לא צריכים וזה לא נכון שאנו נרכוש לילדנו את "הדגים לאכול" במשך כל חייהם, אבל אנחנו מחויבים כהורים חובה מוסרית ועניינית, לרכוש עבורם את ה- חכה בה הם ישתמשו לדוג במהלך חייהם הבוגרים. 

היום ממרומי גילי, אני מבין וחווה את העול שברכישת החכות לילדים. מדובר בסכומי כסף לא מבוטלים, בסכומי כסף שלא ניתן לשלם אותם מכסף שנמצא בחשבוננו ב"שוטף" גם אם שני בני הזוג עובדים ומשתכרים ברמה גבוהה. הפתרון שלשמחתי השכלנו ליישם אותו עוד כשילדינו היו קטנים – תכנית חסכון לילד.

תכנית חסכון עם הפקדה חודשית קבועה, שלא מפסיקים אותה, לא שוברים אותה בדרך ולא משנים לה בדרך את הייעוד. הפקדה כזו של כ 400 ₪ בחודש לילד, מניבה במשך השנים סכום חד פעמי לרכישת ה"חכה" ומספקת לנו את השקט בזמן לימודיהם של ילדינו. אנחנו כבני אדם, בטבע האנושי שלנו, רוצים תמיד להיות הכי טובים, ראשונים בכל דבר. היחידים בעולם שאנחנו רוצים ומייחלים לראות אותם ולפרגן להם שהינם ויהיו יותר מוצלחים מאתנו ואף נטרח לספר את זה לכל מי שרק יהיה מוכן להקשיב, הם ילדינו.

אז חברים, כל שנשאר לנו עכשיו זה לחתום על תכנית לרכישת ה"חכה" – תכנית החיסכון.

האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני ו/או ייעוץ מס התחשב בצורכי של כל אדם.

 

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
    רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
    אתם קוראים: חינוך פיננסי: קונים חכה לילד ולא מאכילים אותו בדגים
    Website by:

    © 2017 מיטב דש בע”מ
    אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.