תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

מארחים לארוחת החג? כך תתמודדו בלי סטרס מיותר ובתקציב שפוי

מדורים:
15/02/2018

ארוחת חג מרובת משתתפים היא חתיכת אתגר למארחים, שכרוך בלא מעט הוצאות, הכנות ולחץ. אז איך עוברים את זה בשלום?

זכיתם בגדול, והשנה תורכם לארח את המשפחה המורחבת לליל הסדר? ייתכן מאוד שרק המחשבות על ההוצאות, הבלגן והטרחה כבר גורמות לכם לסחרחורת. אפשר להבין. עבור רובנו, אירוח כזה הוא לא עניין של מה בכך.

כמויות אוכל עצומות שנשארות בתום ארוחת החג הן מראה נפוץ, שגורם לבזבוז כספי עצום ולתחושה שטרחתם לחינם

אז כדי שלא תגיעו לארוחת החג על אדי האנרגיה האחרונים, מותשים ועם חשבון שזועק הצילו - הכנו כמה עצות שיעזרו לכם לעבור את האירוח בתקציב סביר ובלי לצאת מדעתכם. כי גם לכם מגיע ליהנות מארוחת החג, אפילו שאתם המארחים. אתם בטח לא רוצים לנקר מעל השולחן מול האורחים הנבוכים.

תכנון מראש

אפילו אם אתם דחיינים כרונים, אל תחכו לרגע האחרון. תכננו הכל מראש והכינו רשימות מסודרות. כתבו את התפריט, רשימת הקניות ואיפה לקנות כל דבר. כל המטלות הנדרשות בחלוקה לימי הביצוע וסדר יום מפורט של ערב החג. אל תשכחו לשריין לעצמכם זמן למנוחה ולהתארגנות אישית.

תפריט

כמויות אוכל עצומות שנשארות בתום ארוחת החג הן מראה נפוץ, שגורם לבזבוז כספי עצום ולתחושה שטרחתם לחינם. זה גם מתכון לשכחה של חלק מהמנות במקרר. אז חבל על כאב הלב. בררו מראש כמה אורחים יגיעו, כמה מבוגרים וכמה ילדים (וקחו בחשבון שמבחינת כמויות בני 16 הם הכי מבוגרים שיש) והאם יש צמחונים, טבעונים או אלרגיים בקהל.

אל תגזימו בכמויות. דאגו למגוון שיספק גם בררנים אבל שמרו על פרופורציות. זה לא נעים כשהאורחים שבעים עוד לפני המנה העיקרית וטועמים ממנה רק מתוך נימוס. תכננו מנות שונות באמת, כלומר מנה אחת בלבד מכל קטגוריה (כמו דג, עוף, תבשיל בשר או סלט ירקות טרי), וכך תספקו מבחר אמיתי. וזכרו שגם קערת הסדר וארבע הכוסות תורמות יופי לתחושת השובע.

הכינו רשימה מדויקת בהתאם לתפריט ולכמויות. מוצרים שלא חייבים להיות טריים קנו כמה ימים מראש, כדי שלא יחסר במלאי ושלא תיקלעו לתורים האדירים של ערב החג

את הכמויות מחשבים בהנחה שאדם ממוצע אוכל בארוחה אחת מקסימום ק"ג מזון (בארוחה שבה הוא מרשה לעצמו להתפרע, כאשר הרוב אוכלים פחות). מתוך זה, אדם אוכל כ-200 גרם במנה הראשונה וכ-500 גרם מנת בשר כולל תוספת, ועוד כ-300 גרם סלטים. ארוחה מצוינת יכולה לכלול מרק או דג כמנה ראשונה, סלטים, שניים או שלושה סוגי בשר, תוספת ירקות וקינוח.

רצוי להגיש בשיטת ה"מזנון", ולהניח את מגשי האוכל במרכז השולחן. כך כל אחד יהנה מהשפע, יאכל את הכמויות המתאימות לו וירגיש בנוח לקחת תוספת.

קניות

הכינו רשימה מדויקת בהתאם לתפריט ולכמויות. מוצרים שלא חייבים להיות טריים מאוד קנו לפחות כמה ימים מראש, כדי שלא יחסר במלאי ושלא תיקלעו לתורים האדירים של ערב החג. לעיתים רשתות מעלות מחירים לאחר פרסום סקרי סלי הקניות בתקשורת, וזו עוד סיבה משמעותית לא לחכות לרגע האחרון.

הכנת האוכל

כדי לא להגיע על ארבע לארוחה, אם אתם מכינים את כל המנות, הכינו כל מה שאפשר יום-יומיים קודם. מנות שנשמרות בהקפאה, הכינו כמה ימים מראש. לחלופין, אפשר ורצוי לשלב את האורחים בהכנת האוכל. אם כל אורח יביא מנה אחת בלבד, ערב החג שלכם, המארחים, ירגיש אחרת לגמרי. אם בחרתם בדרך הזו, בשלב בניית התפריט תאמו עם כל אורח מה הוא בדיוק יביא, כדי למנוע כפילויות. זה בטח יעיל יותר מהאפשרות שתקבלו מכל אורח ואזה מיותרת באריזת צלופן שאתם לא רוצים ולא צריכים.

קראו עוד במגזין:

 

 

הכנת הבית

ודאו כמה ימים מראש שהשולחן שלכם גדול מספיק. אם הוא קטן מדי, אל תרוצו להחליף אותו בדגם מפואר יותר. אפשר לקנות שולחן ארוך ולא יקר, שמתקפל לאריזה קומפקטית. מפה יפה ארוכה ורחבה תעניק לו מראה אלגנטי. ספרו את הכיסאות, ואם חסרים לכם - בקשו מהשכנים כמה ימים מראש, כדי שלא תמצאו עצמכם במצוקת כיסאות כשכל השכנים כבר נסעו לארוחת החג.

עריכת השולחן

כדאי לבחור צבע מרכזי אהוב לעיצוב השולחן, ולבחור את שאר האלמנטים (כמו מפיות או ראנר) בגווני אותו צבע. אפשר לבחור את הצבע על פי המפה, הכלים או האלמנטים שיש בבית. אל תסתנוורו מאוסף האקססוריז לקישוט השולחן שמציף את החנויות והימנעו מעומס מיותר.

אפשר לקשט את השולחן בחפצים שיש לכם כמו ואזה, פמוטים קטנים, נרות או עציץ קטן. התחילו לערוך כמה שעות לפני שהאורחים מגיעים, כדי שיישאר לכם זמן להתארגן בעצמכם. כדאי להכין תגי שם לסימון סידור הישיבה להבטחת דינמיקה נעימה וזורמת (אתם בטוח יודעים מי לא יושב ליד מי).

כדאי לערוך שולחן ילדים שבו יתרכז כל הבלגן (והכיף), כך שהשולחן המרכזי ישמור על השיק שלו.

הרגעים שאחרי

כדי לייעל את החזרת הבית לקדמותו, חלקו מראש תפקידים לכל בני המשפחה - מי מפנה את הכלים, מי מסדר אותם במדיח או שוטף כלים, מי אוסף כיסאות ומי מטאטא או שוטף את הרצפה.

ולמרות כל ההוצאות, המאמצים והעומס, הכי חשוב שהארוחה תעבור לכם ולאורחים בכיף ובהנאה, עד כדי כך שתחכו כבר לארוחת החג הבאה.

רוצים לקרוא עוד בנושאי חיסכון? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 6 שנים

    עדיף להתארח ולא לארח

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: מארחים לארוחת החג? כך תתמודדו בלי סטרס מיותר ובתקציב שפוי
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.