תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

קרן פנסיה או קופת גמל: מה יותר מתאים לך?

מדורים:
06/10/2019

המטרה, בשני המוצרים הפנסיוניים, זהה: להבטיח לנו קצבה חודשית לאחר פרישתנו מהעבודה. ההבדלים נמצאים בכיסויים הביטוחיים, דמי הניהול, מסלולי ההשקעה, התשואות ותנאי המשיכה. סקירה השוואתית

עודכן בתאריך: 31.10.2022

עולמות הפנסיה, החיסכון והביטוח הם עולמות מורכבים, עם ריבוי מוצרים שאמורים לתת מענה במגוון רחב של מצבים. הוסיפו לכך רגולציה שמתעדכנת חדשות לבקרים וקיבלתם עולם הדורש ידע, הבנה, ניסיון, מיומנות – וגם סבלנות, גמישות מחשבתית ויכולת ראייה למרחקים. דיברנו כאן בעבר על ההבדלים בין ביטוח מנהלים לקרן פנסיה, שני מוצרים פיננסיים שנועדו להבטיח לכם קצבת פנסיה חודשית לאחר פרישתכם מהעבודה. כעת ננסה לבחון את את ההבדלים בין קרן פנסיה לקופת גמל.

לאחרונה נפתחו בקרנות פנסיה ובקופות גמל מסלולי השקעות מותאמי גיל, בעקבות רפורמה שבוצעה בתחום. עם זאת, קופות גמל עדיין מציעות מגוון רחב יותר של מסלולי חיסכון, בהתאם להעדפות הסיכון של החוסכים

נתחיל דווקא בנקודות הדמיון: קרן פנסיה וקופת גמל אמורות ליצור הסדרים פנסיוניים באמצעות הפקדות שמתבצעות על ידי המעסיק והעובד, או על ידי העובד בלבד באופן עצמאי. בשני המוצרים החיסכון מיועד לשנות את החיים שאחרי גיל הפרישה (60), וכספי החיסכון מיועדים למשיכה כקצבה חודשית. ההשוואה בין המוצרים מתמקדת ב- 4 נקודות: כיסויים ביטוחיים, דמי ניהול, תשואה וההגבלות על המשיכה לאחר גיל הפרישה.

להצטרפות לקרן הפנסיה הנבחרת, לחצו כאן >>

להצטרפות לקופת גמל, לחצו כאן >>

1. השוואת כיסויים ביטוחיים

הכיסויים הביטוחיים מובנים בתוך קרן הפנסיה, ונועדו לתת מענה במקרי מוות או אובדן כושר עבודה של הלקוח המבוטח. קופת גמל לעומת זאת, איננה כוללת כיסויים ביטוחים באופן מובנה. חוסך בקופת גמל, אשר יבקש לרכוש כיסויים ביטוחיים כדוגמת אלה הקיימים בקרן הפנסיה, יצטרך לרכוש אותם בנפרד ואולי בעלויות גבוהות יותר מהחוסך בקרן הפנסיה. יחד עם זאת, חשוב לציין כי קרן הפנסיה לא תעניק כיסוים ביטוחים בכל גיל שבו תצטרפו אליה, אלא עד גיל 67 לנשים ולגברים.

2. השוואת דמי ניהול 

דמי הניהול בקרן פנסיה לרוב נמוכים יחסית ובטח אם מדובר בקרנות פנסיה נבחרות. קרן הפנסיה שלנו במיטב, אשר נבחרה כאחת מארבע קרנות הפנסיה הנבחרות במכרז של רשות שוק ההון, גובה דמי ניהול של 0.22% מהצבירה ו-1% מההפקדות – נמוך משמעותית מדמי הניהול המקסימליים וגם הממוצע בשוק קרנות הפנסיה ולתקופה של 10 שנים לפחות. בקופות גמל, לעומת זאת, מסתכמים דמי הניהול המקסימליים ב-1.05% מהצבירה ו-4% מההפקדה. עם זאת, ניתן להצטרף במיטב לקופת גמל בשיעור דמי ניהול של 0.8% מהצבירה בלבד.   

קראו עוד במגזין:

 

 

3. השקעה ותשואה

בשנים האחרונות נפתחו בקרנות פנסיה ובקופות גמל מסלולי השקעות מותאמי גיל, בעקבות רפורמה שבוצעה בתחום. עם זאת, בהשוואה ראש בראש, קופות גמל עדיין מציעות מגוון רחב יותר של מסלולי חיסכון, בהתאם להעדפות הסיכון של החוסכים.

מבחינת תשואות, חשוב לדעת כי שני מכשירי החיסכון משקיעים את הכספים בשוק ההון במטרה לצבור עבורכם רווחים לעתיד. יחד עם זאת, החוסכים בקרנות הפנסיה "זוכים" להבטחת תשואה ריאלית של 5.15% של עד 30% מכספי החיסכון, מעין "מתנה" מהמדינה.

4. הגבלות משיכה  

בעבר (עד שנת 2008) היו החסכונות בקופות הגמל - חסכונות הוניים, כלומר אפשרו משיכה מלאה או חלקית של כספי החיסכון לפני גיל הפרישה וללא תשלום קנס על פירעון מוקדם. כיום, בעקבות תיקון 3, כל החסכונות הפנסיונים (קרנות פנסיה, ביטוחי מנהלים וקופות גמל) הם חסכונות קצבתיים, שניתן למשוך מהם את הכספים, החל מגיל 60, כקצבה חודשית.

לכן, חוסכים אשר המשיכו להפקיד כסף לקופת גמל לאחר 2008 ייאלצו להעביר בסמוך למועד פרישתם את כספי החיסכון לקופת גמל משלמת – קרי: קרן פנסיה או ביטוח מנהלים – כדי להתחיל לקבל קצבת פנסיה חודשית. את הכסף שהפקידו לפני 2008, הם יוכלו למשוך בצורה הונית.

בקרן הפנסיה, לעומת זאת, העניינים פשוטים הרבה יותר: הקרן מוגדרת מראש כקופה משלמת לקצבה. לכן, החל מגיל 60 יכול כל עמית שצבר זכויות, להגיש בקשה ולהתחיל לקבל קצבה.  

השורה התחתונה

קרן פנסיה יכולה להתאים יותר לעובדים בעלי שכר ממוצע, שיש להם שארים (נשואים ו/או עם ילדים), מאחר שהקרן יכולה להעניק גם להם כיסויים ביטוחיים בעלויות נמוכות. קרן פנסיה מתאימה לעובדים גם בגלל דמי הניהול הנמוכים יחסית שהיא גובה מהם.

לעומת זאת, חוסכים עם הפקדה בגין שכר גבוה , החורגת מתקרת ההפקדה לקרן הפנסיה, עשויים להעדיף שילוב עם קופת גמל. יחד עם זאת, כדאי לציין כי ישנן אופציות נוספת לבעלי שכר גבוה, כגון הפקדה לקרן פנסיה כללית או לביטוח מנהלים. בהקשר זה חשוב לציין כי סכום ההפקדה המרבי בקרן פנסיה מקיפה חדשה, עומד כיום על 4,326 שקל בחודש, המחושבים לפי 20.5% מפעמיים השכר הממוצע במשק (10,551 שקל בחודש, נכון לשנת 2022).

להצטרפות לקרן הפנסיה הנבחרת, לחצו כאן >>

להצטרפות לקופת גמל, לחצו כאן >>

לתשומת לבכם: דמי הניהול בקופת גמל עודכנו ביום 31 בינואר 2022 והתעריף הוא לפי שיעור של 0.8% מסך הצבירה ו- 0% מהפקדה.

תיקון 3 = חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (קופות גמל) (תיקון מס' 3), התשס"ח – 2008. האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני ו/או תחליף לייעוץ / שיווק פנסיוני המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח. בכל סתירה בין האמור לעיל לאמור בתקנון הקרן, הוראות התקנון תגברנה.

החברה המנהלת הינה מיטב דש גמל ופנסיה בע"מ, מבית מיטב ואיילון ביטוח. אין לראות בנתונים ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ פנסיוני ו/או שיווק פנסיוני המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 3 שנים


    הבנתי שלקרן פנסיה יש יתרון על קופת גמל בביטוחים וכו'.
    אבל האם אני לא משלם על זה באופן ישיר או באופן עקיף (ע"י שהון הקרן מתכווץ) במידה וכך יוצא שמדובר בסך הכל ברכישת ביטוח בדמי ניהול נמוכים קצת?

  • לפני 4 שנים

    רומת הייב

  • לפני 4 שנים

    אני יצאתי לפנסיה עכשיו ואני ממשיך לעבוד , המעסיק שלי ממשיך להוריד לי כול חודש כסף לטובת קרן פנסיה
    אני מחפש איכן להשקיע את הכספים האלא כך שיתנו את התשואה הגבוה יותר בדמי ניהול שלא יעלו על 0.7%
    ושהכסף ישאר נזיל למקרה הצורך . תודה מראש עופר גל

    • לפני 4 שנים

      עופר שלום ,
      אתה לא יכול למשוך מקרן הפנסיה כספים שהמעסיק הנוכחי שלך מפריש עבורך עכשיו ולהשקיע אותם , אלא לאחר סיום יחסי עובד מעביד אז תעבור הפוליסה לבעלותך. אתה כן יכול למשוך כספים מתקופות עבודה קודמות ולהשקיע אותם בקופ"ג להשקעה ( יש תקרה להפקדה בשנה) בדמי הניהול אותם אתה רוצה , יחד עם זאת ישנם אופציות נוספות להשקעת כספים במיטב דש כמו למשל תיק השקעות מנוהל

  • לפני 4 שנים

    האם חסכון בקרן הפנסיה או קרן השתלמות, מקנה אוטומטית ביטוח בריאות או אובדן כושר עבודה ?

    • לפני 4 שנים

      עודד שלום ,
      בקרן הפנסיה יש כיסוי למקרה של נכות בהתאם למסלול ההצטרפות, תקופת האכשרה וכו'

  • לפני 4 שנים

    אני מכיר שהפרישה היא בגיל 67.
    מי יכול לפרוש בגיל 60 והאם כל מה שהוא מפסיד זה 7 שנות צבירה?

    • לפני 4 שנים

      לא רק הצבירה, גם מקדם ההמרה יותר גבוה

    • לפני 4 שנים

      קובי שלום ,
      ניתן לפרוש החל מגיל 60 אולם , כפי שאמרת , במקרה כזה ישנו "הפסד"
      של 7 שנים בהם המעסיק והעובד מפרישים לקרן הפנסיה סכום לא מבוטל
      שעשוי להיות משמעותי בפרישה

  • לפני 4 שנים

    כל כמה זמן יש מכרז חדש לבחירת קרן פנסיה נבחרת?

    • לפני 4 שנים

      גאולה שלום ,
      מכרז נערך כל 3 שנים אולם מי שהצטרף לקרן פנסיה
      נבחרת באוקטובר 2018 ( המכרז האחרון שנערך ) דמי הניהול מובטחים
      לו ל – 10 שנים

  • לפני 4 שנים

    מה קורה לכספים, הן בקרן פנסיה והן בקופת גמל, אם בעל הפוליסה נפטר תוך מספר שנים מועטות מתחילת קבלת הפנסיה? האם הכספים שנותרו בקופה נשארים בידי חברות הביטוח או שהם מועברים לידי השארים של המבוטח?

    • לפני 4 שנים

      תודה עמית פלדמן

    • לפני 4 שנים

      שלום קטי,
      הכספים מועברים לידי שארי המבוטח.

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: קרן פנסיה או קופת גמל: מה יותר מתאים לך?
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.