תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

לבלות עם המשפחה בים או בבריכה – ולא לפשוט את הרגל

03/06/2018

בילוי משפחתי רטוב יכול להיגרר להוצאות לא מתוכננות גדולות * הקיץ כבר כאן, קבלו טיפים לחיסכון של מאות שקלים בעונת הרחצה

זה התחיל בחמסין פה וחמסין שם, שהפתיעו אותנו בטמפרטורות בלתי נסבלות. כן, שוב הופתענו, כמו בכל שנה. לאט לאט זה הפך לעובדה – הקיץ הגיע. הבשורה המשמחת ביותר היא שהוא מביא איתו את פתיחת עונת הרחצה.

אתם לבטח יודעים שקיץ בלי בריכה לא נחשב קיץ אמיתי. הבעיה היא שזו הוצאה כספית כבדה, שמשפחות רבות מתקשות לעמוד בה

כיף בצד, עונת הרחצה עלולה לחפור בשבילכם בקלילות בור ללא תחתית של הוצאות. יום בילוי לא מתוכנן בים או בבריכה, עלול להסתכם במאות שקלים למשפחה. ומאחר שכל הקיץ עוד לפנינו, רצוי להיזהר. לשם כך ריכזנו כאן בעבורכם טיפים לחיסכון בעונת הרחצה.

חוף הים

"חופי הרחצה שייכים לכולם" - הסיסמה הידועה והצודקת הזו מספרת לנו, כי אסורה גביית תשלום על כניסה לחופים בישראל. טוב ויפה, אבל מומלץ לא להיות שאננים. בשטח תמצאו מספיק דרכים להוציא מכם, המתרחצים, סכומי כסף מכובדים.

1. חניה: ההוצאה הראשונה והכבדה בדרך כלל היא דמי החנייה, שהחליפו למעשה את דמי הכניסה. עלות החנייה עשויה להגיע לעשרות שקלים למשפחה, והיא משתנה מחוף לחוף ומרשות מקומית לרשות מקומית. יש גם צדיקים: בכמה מהחופים החנייה עדיין חופשית, או במחיר סמלי. בחופים אחרים  ניתן לחנות בחינם במרחק הליכה סביר מהים.

2. שמשייה, בירה, ארוחה: אחרי שצלחתם את הכניסה, מתחילה החוויה על החוף. השמש לוהטת, אז אולי תרצו לשכור שמשייה, כיסא נוח, או מיטת שיזוף כדי למצות את החוויה. ומה עם טילון,או קרטיב להתרעננות? בקבוק מים לכל ילד? ועוד לא דיברנו על ארוחת צהריים, בירה, או אבטיח קר. המחירים של כל אלה מרקיעי שחקים בחופים, כך שמשפחה עם שלושה ילדים יכולה להוציא כ-200 שקל או יותר על יום בילוי בים, גם בלי ארוחה של ממש.

ברשויות מקומיות בודדות המחירים של מתקני החוף, המזון והשתייה מפוקחים, אולם ברוב החופים בארץ המחירים יקרים.

poll questionאיך אתם מעדיפים להתקרר בימי הקיץ החמים?

אז איך חוסכים?

 

  • בדקו מראש את עלויות החנייה ושכירת מתקני החוף בחופים באזור המגורים שלכם ובחרו בחוף המשתלם ביותר.
  • בדקו האם אתם זכאים להנחות שמוצעות לתושבי הרשות המקומית שלכם, לסטודנטים, לחיילים, לגמלאים וכדומה.
  • הצטיידו מראש באוכל ומים, כולל פינוקים. הביאו סנדוויצי'ם, פירות וחטיפים. בזמן ששישיית בקבוקי מים גדולים (1.5 ליטר) עולה בסופר כ-10 שקלים, עבור בקבוק קטן (חצי ליטר) תשלמו בחוף כ-8 שקלים. ובמלים אחרות, ליטר מים בסופר עולה 1.10 שקלים בלבד לעומת 16 שקלים בחוף. פי 16! אז לא תביאו מים מהבית? אל תשכחו גם כוסות חד פעמיות.
  • אם אתם הולכים הרבה לים, ייתכן שמשתלם לכם לקנות כיסאות מתקפלים ושמשייה ולהביא אותם אתכם לחוף.

קראו עוד במגזין:

 

 

בריכה

כהורים לילדים אתם לבטח יודעים שקיץ בלי בריכה לא נחשב קיץ אמיתי. הבעיה היא שהכניסה לבריכה הפכה להוצאה כספית כבדה במיוחד, שמשפחות רבות מתקשות לעמוד בה. הקושי מתחיל כבר בהשוואה בין מחירי הבריכות. כל אחת מציעה שירותים שונים, חודשי פעילות שונים ושלל מבלבל ביותר של חבילות ו"דילים". איך אפשר לבחור ככה בריכה?

אז איך חוסכים?

 

  • שאלו את עצמכם בכנות מה הצרכים האמיתיים שלכם: כמה פעמים בעונה באמת תבקרו בבריכה? האם תגיעו אליה בהרכב משפחתי מלא? האם תבלו בבריכה רק בחופש הגדול, ממאי עד אוקטובר, או במשך השנה כולה? האם תשתמשו בשירותים נוספים מלבד הבריכה עצמה, כמו מתקני כושר, מגלשות מים, שיעורי סטודיו וסאונה?
  • בהתאם למסקנות, השוו בין הבריכות ואל תתפתו להצעות לא רלוונטיות. אם תבלו בבריכה רק בחופש הגדול, אין טעם לשלם על מנוי חצי שנתי או שנתי. אם לא תשתמשו בשירותים הרבים של הקאנטרי, עדיף לחסוך ולשלם על בריכה בלבד.
  • השוו בין ההצעות של הבריכות הקרובות מבחינה גיאוגרפית. כדאי להתקשר ולא להסתפק בפרסומים כלליים, מכיוון שלא פעם המחירים גמישים.
  • כלל אצבע: הכניסה לבריכות עירוניות או לבריכות השייכות לקיבוצים/מושבים כמעט תמיד זולה יותר מכניסה לבריכות במועדוני ספורט.
  • שקלו לגבש קבוצת משפחות ולקבל הצעת מחיר קבוצתית, במחיר נמוך משמעותית.
  • אם אתם מעריכים שתבקרו בבריכה רק מדי פעם, קניית כרטיסייה עשויה להשתלם יותר ממנוי.
  • בבריכות רבות ניתנות הנחות לוועדי עובדים, מועדוני צרכנות, לסטודנטים וכדומה. שאלו על כך, כי לא יתנדבו לספר לכם.
  • יש בריכות שיתנו לכם הנחה משמעותית על מחיר המנוי, אם לא תבואו בשבתות וחגים.
  • מצאתם את הבריכה הכי משתלמת בסביבה? רגע! אם עוד לא בדקתם אותה אישית, זה הזמן להיכרות. בקרו בבריכה עם המשפחה, רצוי בשעות העומס. במקומות רבים עלות ביקור כזה תקוזז מדמי המנוי. שימו לב לאווירה, ליחס של הצוות, לבטיחות, לרמת העומס, לניקיון המים והשטחים מסביב, לרמת הצל, למספר השמשיות והכיסאות, לנוחות החנייה.

ולא לשכוח: אחרי שבחרתם לכם בריכה אידיאלית, חשוב להיערך מראש לכל ביקור בה עם אוכל ושתייה מהבית, בדיוק כמו בבילוי בים. אם אתם מבלים בבריכה (או בים) בתדירות גבוהה, כדאי לתאם ציפיות עם הילדים ולהבהיר להם שלא קונים ארטיק בכל ביקור, אלא רק פעם בשבוע, בחודש או בכל תדירות שנראית לכם.

שיהיה לכם קיץ כיפי, בטוח – וגם חסכוני.

רוצים לקרוא עוד בנושאי חיסכון? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים.

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 5 שנים

    צריך להמשיך ולהחזיר את החופים למדינה. להפסיק את גזל החופים

  • לפני 5 שנים

    יפה מאוד ועשיר

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: לבלות עם המשפחה בים או בבריכה – ולא לפשוט את הרגל
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.