תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

כל הורה צריך להכיר: חיסכון לכל ילד

הורים: ביטוח לאומי דואג לעתיד הילדים שלכם. הכירו את המוצר החדש "תוכנית חסכון לילדים" - החל מהחודש הבא יופקדו מידי חודש 50 ש"ח על ידי המדינה לחיסכון על שם הילד. היכן כדאי לנהל את החיסכון? מתי ניתן למשוך את הכסף? וכיצד אפשר לוודא שהילדים יקבלו את הסכום המירבי מבחינתכם? במאמר שלפניכם

רוצים לדעת יותר על תכנית חיסכון לכל ילד? כנסו לעמוד הפייסבוק שלנו וצפו בסרטון המסביר על התכנית >>>

תכנית חיסכון לכל ילד יוצא לדרך. במסגרת החיסכון, יופקדו לכל ילד במדינת ישראל 50 ₪ מידי חודש על ידי המדינה (באמצעות המוסד לביטוח הלאומי), החל מהחודש הבא (ינואר 2017).

התקנה, אשר קודמה על ידי משרד האוצר, נועדה להגביר את המודעות חיסכון לילדים, לצמצם את הפערים החברתיים במדינה ולאפשר לכל צעיר בישראל לקבל סכום התחלתי למטרות שונות, כגון רכישת השכלה גבוהה, הקמת עסק, מימון חתונה וכל מטרה ראויה אחרת. המוסד לביטוח לאומי יבצע תשלום רטרו החל מחודש מאי 2015 ועד ינואר 2017 ועד סך של 1000 ₪. התשלום יתפרס על פני 3 שנים.

ברגע שבחרתם היכן לחסוך - באמצעות הבנק או באמצעות קופת גמל, לא תוכלו לשנות את ההחלטה

היכן הכספים מופקדים?

כל הורה יהיה רשאי לבחור אם החיסכון ינוהל ע"י קופת גמל או ע"י בנק, מתוך רשימת קופות הגמל והבנקים שזכו במכרז. במידה וההורים לא בחרו קופת גמל או בנק, הכספים יועברו לאחת מקופות הגמל עבור ילדים מתחת לגיל 15 ואילו עבור ילדים מעל גיל 15 החיסכון יעבור לאחד הבנקים.

לבחירת סוג חיסכון (קופת גמל או בנק) יש להיכנס לאתר המוסד לביטוח לאומי (לחצו כאן >>), להזדהות ולבצע את הבחירה. 

צפו בסרטון Facebook Live ששידרנו בנושא



איך תוכנית חיסכון לילדים מתנהל?

תכנית חסכונות לילדים תהיה סגורה עד גיל 18 ולאחר מכן יוכל הילד למשוך את הכסף באישור הורה אחד, או להמשיך לחסוך עד גיל 21 ואז למשוך את הכסף בכל עת ללא צורך בהסכמת ההורה, תוך קבלת הטבה נוספת מהמדינה, כפי שיפורט בהמשך. באופן חריג, ניתן יהיה לבצע פדיון של החיסכון לפני גיל 18 וזאת בשל נסיבה רפואית כשהילד נמצא בסכנת חיים, תוך קבלת אישורים רפואיים מתאימים.

בעוד שבחיסכון באמצעות קופת גמל ניתן לעבור בכל עת בין מסלולי ההשקעה השונים, בחיסכון באמצעות הבנק ניתן לבחור באחת מ 2 אפשרויות: חיסכון ללא תחנות יציאה עד גיל 18 וחיסכון בו ניתן לעבור מסלול (באותו בנק) אחת ל 5 שנים בלבד. ישנם 3 מסלולי חיסכון בבנק: ריבית קבועה לא צמודה, ריבית משתנה בהתאם לפריים וריבית קבועה צמודה למדד.

חושבים ש 50 ₪ לחשבון החיסכון לכל ילד אינם מספיקים?

אם אתם חושבים שחיסכון חודשי של 50 ₪ אינו מספיק, חשוב שתדעו שביכולתכם להפקיד עבור ילדכם 50 ₪ נוספים, מתוך קצבת הילדים שאתם מקבלים מידי חודש. כלומר, ההפקדה תתבצע ישירות מקצבת הביטוח הלאומי.

כאמור, החיסכון יהיה סגור עד גיל 18 ובמקביל המדינה תפקיד סכום חד פעמי נוסף של 500 ₪ – הטבה מהמדינה לכבוד יום ההולדת בהגיעו לגיל 18 . במקרה וילדכם יבחר להמשיך עם התכנית עד לגיל 21 (ובתנאי שלא ביצע פדיון מלא או חלקי), הוא יזכה לקבל מהמדינה תשלום של 500 ₪ נוספים לתכנית. כמו כן, במידה והילד יבחר להשאיר את הכסף בתכנית עד הגיעו לגיל פרישה (נכון להיום גיל 67), הוא יוכל למשוך את הכסף בפטור מלא ממס.

בכמה כסף מדובר?

כפי שניתן לראות בתמונה, הפקדת 50 ₪ בחודש מהמדינה למשך 18 שנה, יובילו בסך הכל להפקדות של 10,800 ₪. אם תוסיפו לילדכם הפקדה של 50 ₪ נוספים, יגדל סכום ההפקדה ל- 21,600 ₪.

חישוב הסכומים הוא לפי הפקדות בלבד ואינו כולל מענקים נוספים מהמדינה על סך 500 ₪ בגיל 18 ובגיל 21. כמו כן, הוא אינו כולל רווחים ותשואות שמקורן בשוק המניות ושוק האג"ח (במקרה של קופת גמל) ולפני חישוב ריבית (במקרה של פיקדון בנקאי) והכל בכפוף לתנאי החברה המנהלת.

תוכנית חסכונות לילדים - מסתכלים לטווח ארוך

מטרת התכנית היא חיסכון ארוך טווח עבור ילדכם. לכן, אם מסתכלים לטווח ארוך, התשואות בתכניות חיסכון בנקאיות, נמוכות משמעותית מתשואות קופות הגמל השונות. בהתאם להנחות משרד האוצר, התשואה בתכנית חיסכונות לילדים בבנקים צפויה לעמוד בממוצע על כ- 1%, ואילו בקופת גמל על כ- 4% בממוצע. מדובר בפער של אלפי שקלים נוספים לחיסכון של ילדכם.

 

במה לבחור – קופת גמל או תכנית בבנק?

אם גם אתם מבולבלים ולא בטוחים במה לבחור, קודם כל חשוב שתדעו כי כל עוד לא קבעתם משהו אחר, עד גיל 15 הכספים לילדכם יופקדו לקופת גמל ואילו מעל גיל 15 יופקדו לתכנית חיסכון בבנק. ברגע שבחרתם היכן לחסוך - באמצעות הבנק או באמצעות קופת גמל, לא תוכלו לשנות את ההחלטה. כלומר אם בחרתם בקופת גמל כאמצעי החיסכון, לא תוכלו לשנות את החלטתכם ולחסוך באמצעות הבנק ולהיפך - אם בחרתם בבנק כאמצעי חיסכון לא תוכלו לשנות את ההחלטה ולחסוך באמצעות קופת גמל.

בנוסף, חיסכון באמצעות הבנק לא ניתן להעביר בין הבנקים השונים, בעוד שחיסכון באמצעות קופת גמל ניתן להעברה בכל עת בין החברות המנהלות השונות. המעבר יתאפשר באמצעות טופס בקשת העברה לקופת הגמל אליה תרצו לעבור.

אתם ההורים רשאים לבחור היכן יופקדו הכספים, בתוך חצי שנה מיום לידת הילד. הודעה על כך תישלח אליכם על ידי המוסד לביטוח לאומי, יחד עם הודעה על זכאות לקצבת הילדים. עם קבלת ההודעה, תוכלו לבחור בקופת הגמל של מיטב דש כקופת הגמל לחיסכון עבור ילדיכם. כל שעליכם לעשות הוא לבחור במיטב דש באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי.

מסלולים שונים לניהול החיסכון בקופת הגמל של מיטב דש

קופת הגמל חיסכון לכל ילד של מיטב דש מציעה מגוון מסלולי השקעה שונים. המסלולים מתפלגים לרמות סיכון שונות (סיכון נמוך, סיכון בינוני, סיכון גבוה) ומשקפים מדיניות השקעה והתפלגות אפיקי השקעה שונה לכל מסלול. בנוסף, מציעה קופת הגמל את מסלול "מיטב דש חיסכון לכל ילד מסלול כהלכה" המתנהל בהתאם לאמות מידה הלכתיות ובכפוף לפיקוח הלכתי. ההשקעות תבוצענה בנוסף עפ"י הוראותיהם ותחת פיקוחם של ועדי הכשרות הבאים: בד"ץ העדה החרדית, "גלאט הון" שע"י ועד ההלכה לקרנות והשקעות, מכון כלכלה עפ"י ההלכה ברשות הרב אריה דביר, בד"ץ בית יוסף. ראוי לציין כי כל הפעילות של חברת מיטב דש גמל ופנסיה בע"מ מתנהלת בכפוף ל"היתר עיסקא" עליו חתומה החברה.

עלויות ניהול קופת חסכונות לילדים

המוסד לביטוח לאומי יישא בעלויות הנובעות מניהולו של חשבון החיסכון עד הגיעו של הילד לגיל 21.

לסיכום, המונח "חיסכון ארוך טווח" הוא זה שמנחה אותנו כעת גם כלפי ילדינו. אפשרויות החיסכון עבור ילדכם הינן מגוונות וכל מה שנותר הוא להחליט היכן ואיך תרצו לחסוך עבור הילדים שלכם, כדי שתחילת דרכם תהיה קלה יותר, עם סכום חיסכון גדול ככל הניתן.

למידע נוסף על תוכנית חסכונות לילדים ניתן להיכנס לאתר התכנית הייעודי במשרד האוצר בכתובת hly.gov.il

*תודה לאיציק זילברברג על הסיוע בכתיבת הכתבה.

לבחירה בין חיסכון דרך קופת גמל או חיסכון דרך בנק, יש ללחוץ כאן >>, לבצע זיהוי ולאחר מכן לבחור.

האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני המתחשבים בצרכי כל אדם ואינו נועד להחליפם. 

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 7 שנים

    בתכנית החיסכון יופקדו גם כספים רטרואקטיבית לתקופה ממאי 2015 עד דצמבר 2016.

    בכל חודש שבו הילד קיבל קצבת ילדים בתקופה זו, יופקדו לתכנית החיסכון 50 ₪.

    כך לדוגמא, אם ילדכם קיבל קצבת ילדים במשך כל התקופה (20 חודשים), הוא יהיה זכאי לקבל סכום רטרואקטיבי בסך 1,000 ₪ (50 ₪ עבור כל אחד מ-20 החודשים).​
    ​​
    הסכום הרטרואקטיבי שמגיע לילד יופקד לתכנית החיסכון בתשלומים.
    בשנת 2017 יופקדו שני תשלומים:
    בינואר 2017 - יופקדו 100 ש"ח.
    בפברואר 2017 - יופקדו 400 ש"ח.
    על יתר התשלומים נודיע בהמשך.

    כך מופיע באתר הביטוח הלאומי.
    כרגע אני לא רואה את הכסף הזה בקופה של הילדים - האם יש שינוי בעניין? למי לפנות

  • לפני 7 שנים

    שלום דוד,
    עליך להיכנס לאתר של הביטוח הלאומי ולשנות את בחירתך. ייתכן כי תתבקש למלא טופס העברה בין קופות גמל ישירות באתר שלהם.
    בהצלחה!

  • לפני 7 שנים

    בחרתי בקופת גמל אחרת ואני רוצה להעביר אליכם, מה עלי לעשות ?

  • לפני 7 שנים

    אם בבנק פועלים כמו שאמרו כאן כבר נותנים תשואה של 3.8 ובגמל נותנים אחוז אחד יותר לדעתי זה הרבה יותר בטוח הבנק בנוסף בבנק בסוף תשלם רק 15% מס מה שבגמל יהיה 25%…
    בשביל מה צריך את הקופות גמל ולקחת סיכון אפילו הקטן אם אין (כמעט )רווח ?

  • לפני 7 שנים

    שלום אסף,
    ניתן לעקוב אחר התשואות המתפרסמות באתר הגמל נט ובאתר הביטוח הלאומי.
    כמו כן, קופות הגמל והבנקים ישלחו אחת לשנה, במהלך חודש מרץ, דו"ח שנתי על מצב החיסכון בחשבונו של כל ילד. בנוסף, ניתן לעקוב אחר מצב החיסכון גם באתרי האינטרנט של הבנקים ושל קופות הגמל.

  • לפני 7 שנים

    איך אפשר לעקוב אחר היתרות בתוכנית החסכון?
    לראות את ססכומי ההפקדות בפועל ואת התשואה המצטברת?

    תודה

  • לפני 7 שנים

    שלום חן,
    בוודאי - לכל ילד שיוולד לך לאחר ה 1.1.2017 תצטרכי לבחור באתר ביטוח לאומי בתוך 6 חודשים מיום לידת הילד את תכנית החיסכון והמסלול הרצוי. לכל ילד שנולד עד ה 1.1.2017 תצטרכי לבחור את סוג התכנית באתר ביטוח לאומי עד לתאריך 1.6.2017

  • לפני 7 שנים

    היי אם פתחתי חסכון לילדה שלי ונולדה לי עוד אחת אני יכולה לפתוח גם לה?

  • לפני 7 שנים

    שלום שרית,
    עשר שנים נחשב בהחלט השקעה לטווח ארוך בשוק ההון.
    ברמת סיכון בינוני, אחוז החשיפה למניות לא יעלה על 40%.

  • לפני 7 שנים

    עשר שנים נחשב זמן ארוך על מנת להשקיע בסיכון מוגבר?
    כמה אחוזים מושקעים במניות ברמת סיכון בינונית?

  • לפני 7 שנים

    אני בחרתי במיטב דש מסלול הלכה בגלל הכשרות.
    היה חשוב לי שיהיו שלושת הגופים האלו: בד"ץ העדה החרדית, "גלאט הון" שע"י ועד ההלכה לקרנות והשקעות, מכון כלכלה עפ"י ההלכה ברשות הרב אריה דביר.
    ורק לכם (בבדיקה שלי) יש את שלושתם יחד, כל הכבוד!

  • לפני 7 שנים

    מאיר שלום.
    יש פירוט בגוף הכתבה על גופי הכשרות שמפקחים על ההשקעות בממסלול הלכה. (בד"ץ העדה החרדית י-ם, מכון כלכלה עפ"י ההלכה של הרב אריה דביר,ועד ההלכה להשקעות, בד"ץ בית יוסף).

  • לפני 7 שנים

    מבקש לדעת: לגבי מסלול הלכה, איזה גוף כשרות נותן הכשר? תודה

  • לפני 7 שנים

    שלום גלית,
    התפלגות אפיקי ההשקעה במסלול להלכה ובשאר המסלולים תפורסם בקרוב באתר של מיטב דש.
    מסלול הלכה בקופת הגמל של מיטב דש השיג תשואה שנתית ממוצעת של 4.85% ב 5 שנים האחרונות.

  • לפני 7 שנים

    מהי רמת הסיכון בחיסכון כשר/הלכה?
    והאם אני יכולה לצבור תשואה גבוהה במסלול זה?

  • לפני 7 שנים

    אביעד - ההפקדות יהיו החל מינואר 2017 לכל ילד שלא מלאו לו עדיין 18 שנה.
    ציון - לא ניתן להעביר את כל קצבת הילדים לחיסכון. האפשרות היחידה היא להעביר 50 ש"ח כל חודש מקצבת הילדים בצורה אוטומטית לחיסכון, מעבר ל 50 ש"ח שהמדינה מפקידה.

  • לפני 7 שנים

    האם יש אפשרות להעביר את כל הקיצבה לחיסכון והאים יש לי אפשרות לצרף לחשבון הזה הוראת קבע לחיסכון חודשי נוסף על הקיצבה?

  • לפני 7 שנים

    האם המדינה תפקיד החל מינואר 2017 סכום של 50 ש"ח לכל ילד במדינה שעדיין לא מלאו לו 18 שנה ? או שההפקדות יבוצעו רק לילדים שנולדו/יולדו החל מיולי 2015 ?

  • לפני 7 שנים

    שלום יואב,
    סיכון גבוה, סיכון בינוני או סיכון נמוך נקבעים לפי מידת החשיפה המנייתית של הכסף. החיסכון כולו מושקע בשוק ההון וביצועיו תלויים במתרחש בבורסה.

  • לפני 7 שנים

    מה הכוונה בסיכון נמוך או גבוה ?
    האם הקרן בסיכון או בכל מקרה מקבלים את הקרן ?

  • לפני 7 שנים

    המפלגה האחראית לרעיון הפופוליסי הזה /בבחירות הבאות תזכה במקום ראשון

  • לפני 7 שנים

    שלום דוד,
    ניתן להיכנס לאתר "האוצר שלי" ולראות את מסלולי ההשקעה שלנו בתכנית זו. לאחר מכן, תוכל לראות באתר הראשי שלנו ובאתר "גמל נט" את אחוזי ההשקעה באפיקים השונים שבתוך המסלולים השונים.

  • לפני 7 שנים

    שלום רב היכן אפשר לראות לפי איזה פילוח אתם משקיעים כמה
    במניות כמה באג"ח ובאיזה סוג תעודות סל או מחקי מדד
    תודה

  • לפני 7 שנים

    לא מבין בקופות גמל ושאר צורות של חיסכון אבל לי נראה שהכול בדיחה . מדוע המדינה לבד ללא ",טובות" של הבנקים וחברות השקעה וגמל . תתן את הכסף לבוגרים .בלי כל המשחקים . כמה Nהילדים שלהורים שלהם אין 20000 ש,"ח ההורים מבינים בהשקעות או יש להם ראש לזה .כמה פקידות ועמלות יגזרו מהגרושים האלה . בנוסף לעמדתי בקשר לפנסיות . שצריך לבטל את החובה ולהפוך אותם לרשות ללא הטבות במס . לעלות את קצבות הזקנה אפילו פי שלוש .עם הגדלת מרכיב הזקנה בדמי הביטוח הלאומי .ולעצור את החגיגות מצד אחד ולהבטיח זקנה [עם אוכל במקרר וקייצת נחת לזקנים\

  • לפני 7 שנים

    שלום גל,
    25% מס על הרווחים בקופת גמל. 15% מס על הרווחים בתכנית בבנק.

  • לפני 7 שנים

    בוקר טוב ,
    רציתי לדעת איפה משלמים 25% מס ואיפה 15%
    בבנק או בחברת הביטוח ?

  • לפני 7 שנים

    שלום פטר,
    לא ניתן לצרף את החיסכון הנ"ל לחיסכון קיים על שם הילד.

  • לפני 7 שנים

    האם ניתן לצרף את את החסכון לחסכון קיים על שם הילד?

  • לפני 7 שנים

    העברת הכסף מכיס לכיס ורק לא מהאוצר או מהמדינה כי לוקחים 50 שח מקיצבת הילדים ומורידים 15אחוז מהרווח בתום התקופה מה נשאר רק הכסף מהפקדות האישיות

  • לפני 7 שנים

    יוני, עוד חידוד קטן בנוגע למס על הרווחים: בתכנית בבנק המס הוא 15% על הרווח.

  • לפני 7 שנים

    משה - יש מס רווחי הון של 25% אלא אם החוסך מוציא את הכסף בגיל פרישה כקצבה.
    יוני - מבדיקה שלי, בנק הפועלים נותן ריבית קבועה של 3.8% לשנה. בקופות הגמל, התשואה לא מובטחת אך מנתוני העבר ניתן לראות שבטווח ארוך שוק ההון מוכיח את עצמו ויכול להגיע לסביבות 5% בשנה במסלול כללי בסיכון בינוני ואף יותר מזה במסלול בסיכון גבוה. כיוון שמדובר בחיסכון לטווח ארוך והעלויות הן לא על חשבון החוסך, יש חשיבות רבה לפערי התשואות.

  • לפני 7 שנים

    אתה בטוח שגובים מס על הרווח?

  • לפני 7 שנים

    שלום ירדן,
    יש אפשרות להמשיך עם החיסכון עד מתי שמעוניינים. ההפקדות יהיו רק עד גיל 18 ומגיל 18 ניתן יהיה למשוך את החיסכון בכל רגע נתון.

  • לפני 7 שנים

    ואם אני רוצה להמשיך את החיסכון עד גיל 25 למשל? יש אפשרות כזו?

  • לפני 7 שנים

    ערב טוב,
    שמח לראות שיש שאלות והתעניינות בנושא. אתייחס בשמחה לכל שאלה.
    אהוד - בגיל 18 או בגיל 21 ניתן יהיה למשוך את הכסף לכל מטרה שהחוסך יראה לנכון. הפעולות הספציפיות המוזכרות אלו דוגמאות בלבד.
    יוסי - המדינה יזמה את תכנית "חיסכון לכל ילד" מתוך כוונה להעניק לילדים בגיל 18 או בגיל 21 סכום כסף ראוי שיכול לשמש אותם לכל מטרה. המיסוי הוא 25% על הרווח הריאלי בלבד. בנוסף, אם החוסך לא יצטרך או לא ירצה לממש את החיסכון בגיל זה אלא רק בגיל פרישה, הוא יוכל לקבל את הכסף כקצבה פטורה ממס.

  • לפני 7 שנים

    למה לקחת מס בגיל 18 מה הרעיון ?
    עד גיל פרישה?
    נותנים פה לוקחים משם

  • לפני 7 שנים

    כתבתם שבגיל 18 או 21 יהיה ניתן למשוך את הכסף "...לכל מטרה ראויה אחרת". האם הכוונה שיהיה ניתן למשוך את הכסף לפעולות ספיציפיות (כגון: לימודים, מגורים, וכולי) או לכל מטרה שהחוסך יראה לנכון?

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: כל הורה צריך להכיר: חיסכון לכל ילד
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.