תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

בורח כששוק ההון בירידות? כנראה שתפסיד

השווקים יורדים ואתה חושש לגורל השקעותיך – האם לצאת מהשוק? או אולי ללכת לים ולהירגע? אתה לא יודע אם לפעול מהרגש או מהשכל? במאמר זה טמונה התשובה!

משקיעים רבים מנסים לתזמן את השוק: להיכנס אליו כאשר הוא בעלייה, במחשבה שיוכלו ליהנות מגל העליות, או לצאת ממנו כאשר הם מזהים ירידה בשווקים. דבר שלא תמיד מצליח להם. במאמר זה נתמקד במשקיעים שיוצאים מהשוק בעקבות הירידות בו.

להשקיע נכון בזמן של תנודתיות בבורסה

תקופה של תנודתיות בבורסה היא תקופה בה משקיעים מפסידים כסף רב, בעיקר בגלל הניסיונות לתזמן את השוק. לעיתים, ניתן למנוע זאת על ידי אורך רוח וסבלנות מבלי להילחץ ולקבל החלטה פזיזה בכל פעם שהשוק נוטה לצד זה או אחר.

במאמר הקרוב נבחן 2 מדדים עיקריים: הראשון הוא מדד ת"א 75 הנסחר בבורסה בת"א, והשני הוא מדד S&P500 הנסחר בבורסת וול סטריט בארה"ב.

מדד ת"א 75, כולל את 75 המניות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר הנסחרות בבורסה לניירות ערך בת"א, שלא נכללות במדד ת"א 25 וכלולות במאגר המניות. בשנת 2008 התרחש משבר כלכלי עולמי גדול. בתחילת שנה זו, טרם המשבר, עמד מדד ת"א 75 על שער 981 נקודות, ובסוף השנה עמד המדד על 320 נקודות בלבד, כלומר ירידה של כ 68%.

משקיעים שפעלו מתוך רגש, מכרו את תיק ההשקעות שלהם ויצאו מהבורסה. כתוצאה מכך הם לא נהנו ממה שהתרחש בשנים שלאחר מכן. בסוף שנת 2009 עמד מדד ת"א 75 עמד על 800 נקודות. כלומר, עלייה של 250% בשנה אחת בלבד. עד סוף שנת 2010, הייתה עלייה מצטברת של כ- 290%, עובדה המצביעה על כך שהעליות לא הפסיקו, הבורסה תיקנה את עצמה ומי שיצא הפסיד.

מדד ה- S&P500 מורכב ממניות של 500 חברות ציבוריות גדולות, רובן אמריקאיות, הנסחרות בבורסת וול סטריט. מאז פברואר 2008 ועד פברואר 2009 עם סיום המשבר הגדול, ירד המדד בכ- 45%. אולם, עד פברואר 2012 עלה המדד בכ- 73% ומפברואר 2012 ועד פברואר 2015, התחזק המדד בכ- 43% נוספים.

מדובר בתשואות מצוינות אשר התקבלו לאחר הירידות בבורסות ברחבי העולם בתקופה משבר הסאב-פריים. כלומר, מי שיצא מהבורסה בתחילת שנת 2009, עם סיום המשבר, הפסיד את העליות של השנים שלאחר מכן.

פיזור השקעות בזמני ירידה ועליה בשווקים

המלצה חשובה היא להימנע מאמוציות. בזמני פאניקה בשווקים וגם בזמני גאות, ניתן להשאיר את האמוציות בצד ולפעול באופן שקול. לא מומלץ לבצע פעולות תכופות ומהירות בתיק ההשקעות כשיש תנודתיות בשווקים, אבל בהחלט כדאי לעקוב מקרוב ולבצע פעולות אסטרטגיות כמו: שינוי תמהיל ההשקעות ופיזור ההשקעות, כך שלא כל "הביצים" יהיו בסל אחד.

בנוסף, אנחנו כמשקיעים צריכים להתאים את הרכב התיק לאופי שלנו: אם אנחנו לא יכולים להתמודד עם תנודתיות יתר בשוק ההון ומגדירים את עצמנו כאנשים "שונאי סיכון", אזי על אחוז ניירות ערך בעלי רמת סיכון גבוהה בתיק שלנו להיות נמוך בהתאם. כמו כן, אפשר לבחון את תיק ההשקעות בכל תקופה קבועה (מספר חודשים, חצי שנה, שנה וכו') ולא מידי שבוע.

רוצים לקרוא עוד על שוק ההון?
הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים שיעניינו אתכם.

האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פיננסי המתחשבים בצרכי כל אדם ואינו נועד להחליפם. 

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 7 שנים

    כשחושבים שיש ירידות בשוק, אז כדאי לגדר את התיק. אפשר לעשות את זה על ידי אופציות, שורטים והכל קל זה בעזרת תעודות סל בחסר. זו הדרך לצמצם את הסיכון בתקופות קשות. אם כל הזמן נמכור ונקנה, רק נגרום לאחרים להרוויח מהעמלות שלנו.

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: בורח כששוק ההון בירידות? כנראה שתפסיד
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.