תפריט
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
התחברות
צרו קשר
favourites icon הרשמה לניוזלטר
feed iconה-FEED
favourites iconרשימת הקריאה שלי
close feed icon
feed iconה-FEED כל מה שקורה עכשיו באתר!

איך הוא עושה את זה? כללי ההשקעה שעזרו לוורן באפט לנצח את השוק

15/09/2019

אסטרטגיות השקעה של המשקיעים המובילים בעולם. והפעם: פילוסופיית ההשקעות של וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול בכל הזמנים, עם הון מוערך של כ- 82.5 מיליארד דולר

שינויים ותנודות הם עניין שבשגרה בשוקי ההון. על רקע זה בולטת יכולתם של משקיעי העלית להשיג תשואות גבוהות בשווקים, פעם אחר פעם. מה מבדיל אותם מהמשקיע הממוצע? מה גורם להם לנצח על פי רוב את השוק ולהשיג באופן עקבי תשואות מרשימות?

את ההשקעה הראשונה בחייו ביצע באפט כשהיה בסך הכול בן 11. וורן הצעיר רכש ביחד עם אחותו שש מניות של חברת Cities Service במחיר של 38 דולר למניה. שבועות ספורים לאחר מכן ערכה של המניה צנח בקרוב לשליש ממחירה בעת הקנייה

"התבלין הסודי" של המשקיעים הגדולים בעולם הוא שימוש באסטרטגיות השקעה, שמסייעות להם להתעלות על ביצועי השוק. מהן אותן אסטרטגיות השקעה - והאם כל אחד מאתנו יכול להשתמש בהן? ואם כן – איך? 

יש לכם כסף פנוי? לחצו כאן ומצאו מוצר פיננסי שיתאים לניהול הכסף שלכם>>

כדי לענות על השאלות אלו נציג בכל אחת מהכתבות הבאות אסטרטגיית השקעה של אחד המשקיעים המובילים בעולם, נראה מה ההיגיון שעומד מאחוריה ומה אופן היישום שלה בשטח.

נתחיל, איך לא, עם האיש שנחשב למשקיע הפרטי הגדול בהיסטוריה: וורן באפט, האורקל של עולם ההשקעות. עפ"י "פורבס", באפט, שעומד בראש חברת ההחזקות ברקשייר האת'וויי, הוא האיש השלישי הכי עשיר בעולם. כיצד צבר באפט הון מוערך של כ-82.5 מיליארד דולר וביסס את מעמדו כמשקיע המוביל בעולם, חרף התנודות התכופות בשווקים? כדי לגלות את התשובה, צריך לחזור עד להשקעה הראשונה שלו.

שיעור שלא לומדים בבית הספר

את ההשקעה הראשונה בחייו ביצע באפט כשהיה בסך הכול בן 11. וורן הצעיר רכש אז, ביחד עם אחותו דוריס, שש מניות של חברת Cities Service במחיר של 38 דולר למניה, מתוך הנחה שהמניה מתומחרת מתחת לערך האמיתי שלה. שבועות ספורים לאחר מכן ערכה של המניה צנח בקרוב לשליש ממחירה בעת הקנייה.

למרות הירידה החדה, באפט המשיך להאמין במניות שלו והחליט להמשיך להחזיק בהן. לאחר שערכן של המניות עלה ל-40 דולר הוא מכר אותן ברווח, רק כדי לגלות למרבה האכזבה שכעבור זמן מה ערכן עלה ל... 200 דולר. כבר אז נטמנו הזרעים הראשונים לפילוסופיה של באפט המבוססת על השקעת ערך. בהשראת ההשקעה הראשונה שלו, הפילוסופיה הזו מבוססת גם על סבלנות.

מהי השקעת ערך?

התפיסה של באפט הושפעה בעיקר מהעקרונות שפרסם בנג’מין גראהם בספרו "ניתוח ניירות ערך", אי שם בשנות השלושים של המאה הקודמת. השקעת ערך מבוססת על רכישת מניות הנסחרות עמוק מתחת למה שנתפס כשווי האמיתי שלהן. לתמחור החסר יכולות להיות מגוון רחב של סיבות אפשריות, כמו שינוי ארגוני כגון החלפת מנכ"ל, טלטלות בענף או בשוק כולו, עצם היות החברה לא מוכרת לציבור המשקיעים, ועוד. לפי תפיסה זו, במרוצת הזמן יבין השוק כי תמחר את מניות החברה בחסר - ויבצע תיקון כלפי מעלה. 

לחצו כאן ומצאו מוצר פיננסי שיתאים לניהול הכסף שלכם>>

קראו עוד במגזין:

 

 

השקעות ערך עפ"י באפט

באפט לא המציא את גישת השקעות הערך, אך יצק לתוכה את תפיסת עולמו המבוססת על מספר עקרונות מפתח:

  1. בדיקת השווי הפנימי של החברה: איך בודקים מהו השווי הפנימי של החברה, ומזהים מניות המתומחרות נמוך יותר מערכן האמיתי? ישנם מגוון מדדים שעשויים להעיד על תמחור חסר, כמו למשל מניות בעלות תשואת דיבידנד גבוהה, מכפיל רווח נמוך, או מכפיל הון נמוך. כמובן שאת הנתונים האלו יש להצליב עם מדדים נוספים, שמספקים אינדיקציה על השווי הפנימי. הפער בין תמחור השוק לבין השווי הפנימי של החברה מייצר מרווח ביטחון. ככל שהמרווח גדול יותר, כך גדל פוטנציאל התשואה.

    באפט לקח את התפיסה הזו צעד קדימה, והדגיש את חשיבות איכותה של החברה על פני המחיר. לפי באפט, זהו הפרמטר החשוב ביותר לבחינת כדאיות ההשקעה. כאן נכנסים לתמונה לא רק נתונים כמותיים כמו מאזנים וביצועים עסקיים, אלא גם יכולת להאזין למנהלי החברה, לנתח את החזון שלהם ולנסות להבין לאן מועדות פני החברה.

    רק לאחר שמוודאים כי מדובר בחברה איכותית, נכנס לתמונה שיקול המחיר. לפי באפט, חברה איכותית ובעלת שווי פנימי גבוה, לרוב לא תיסחר בזול. הפיתוי לאתר מציאות עלול להוביל לחברות זולות, שמייצרות תוצאות זולות. "עדיף לרכוש חברה מעולה במחיר סביר, מאשר חברה סבירה במחיר מעולה", סיכם פעם באפט את משנתו בסעיף זה.
  2. סבלנות: אחת התכונות החשובות ביותר עבור משקיעי ערך היא היכולת להמתין שהשוק יבצע תיקון, ולקבל בהבנה את תנודות השוק. באחד הראיונות עמו אמר באפט שמי שחושב שהוא יכול לקנות ולמכור מניות מתי שהוא רוצה, עדיף שילך להמר בלאס וגאס. אם לעומת זאת, המשקיעים יבצעו השקעות רוחב במספר חברות מוצקות וטובות, לאורך זמן פשוט אי אפשר להפסיד.  "קשה לדעת איך המניה תתנהג בעוד יום, שבוע, חודש או אפילו שנה", אמר באפט, "אבל בעוד עשר, עשרים או שלושים שנה, אני חושב שמחיר המניות יהיה הרבה יותר גבוה מאשר עכשיו".
  3. לפזר את הביצים בסלים שונים: באפט ממליץ לרכוש לאורך זמן מניות של חברות שונות, במגוון תחומים. באופן זה אפשר לפזר את הסיכון במקום לרכז את כל הביצים בסל אחד.
  4. להניח את הרגשות בצד: התנהגות אמוציונלית היא אחד "האויבים" הגדולים ביותר של המשקיע. לפי באפט, אם אתם הולכים לפעל מהבטן בכל פעם שהמניה יורדת, עדיף שלא תשקיעו כלל.

באפט מדמה את המשקיע לאדם שמעמיד את ביתו למכירה ב-20,000 דולר, ומגיע קונה שמעוניין לרכוש ב-15,000 דולר. אם המוכר מבין מהו השווי האמיתי של הבית שלו, הוא לא יתרגש ויחכה לקונה שיציע את המחיר המתאים. באופן דומה, משקיע שבדק את השווי של החברה ומבין מהו ערכה האמיתי, לא ימהר להתרגש מגלי השוק. בסופו של דבר, הגלים אמורים לשאת אותו לחוף מבטחים, כל עוד יפעל בקור רוח.

הערכת השווי הפנימי של החברה, גיוון וסבלנות הם קוקטייל מנצח, שמציב את באפט בראש פירמידת המשקיעים העולמית. זה לא אומר שהדרך שלו היא הדרך היחידה לנצח את השוק. כדי להשיג תשואה עודפת, כדאי לבחור שיטה המתאימה לאופי שלכם. האם ישנן אסטרטגיות אחרות שמתאימות יותר לפרופיל שלכם? אתם מוזמנים לגלות בכתבות הבאות בסדרה.

מתלבטים מה לעשות עם הכסף הפנוי שלכם?
הצטרפו לעשרות אלפי האנשים שעברו למיטב דש>>

האמור אינו מהווה ייעוץ ו/או שיווק פיננסי ו/או תחליף לייעוץ/שיווק פיננסי המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. 

אהבתם את הכתבה? שתפו עם חברים!
related articles iconכתבות נוספות שתאהבו
comments icon
יש שאלות? תשאירו לנו תגובה או הצטרפו לדיון!
  • לפני 4 שנים

    לא משנה אם זה איטיאפים או קרנות סל, העיקר לשים בפיזור נכון ולתקופה ארוכה עם חשיפה נכונה למניות

  • לפני 4 שנים

    עזוב את באפט, תקשיב רק ליועץ ההשקעות בבנק

  • לפני 4 שנים

    אז מה עדיף? להשקיע כמו באפט או קרנות מחקות כמו etfים?

    • לפני 4 שנים

      תלוי מה את רוצה להשיג, את השווי הממוצע של הסקטור שבו השקעת למשל ETF על מדד מסוים אגב זה יכול להיות רווחי מאד יש קרנות שעלו הרבה מאד לאורך זמן, או לנסות לעקוף את זה ולתפוס רווחים יותר גדולים האופציה הראשונה לפעמים יותר בטוחה אני אישית הבסיס הוא קרנות לסוגיהם והשאר תוספות

    • לפני 4 שנים

      כמו באפט, השקע חצי מיליארד דולר בטבע וחכה לתיקון חיובי בביצועי המניה (רמז זה לא קרה עדיין)

    • לפני 4 שנים

      ETF

רוצים לקרוא עוד בנושאים אלו? הירשמו לאתר וקבלו מאמרים נוספים ישירות למייל.
אתם קוראים: איך הוא עושה את זה? כללי ההשקעה שעזרו לוורן באפט לנצח את השוק
Website by:

© 2017 מיטב דש בע”מ
אין באמור כדי להוות ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ אישי המתחשב ומותאם לצרכי ונכסי כל אדם בידי יועץ השקעות מוסמך.